Samen voor onvergetelijke kerstdiners in de buurt

Zelfstandig adviseurs van RegioBank starten crowdfundingscampagne

Tijdens de feestdagen heeft iedereen behoefte aan warmte, samenzijn en gezelligheid. Helaas kunnen niet alle ouderen deze bijzondere tijd op dezelfde manier beleven. Speciaal voor deze groep organiseert het Nationaal Ouderenfonds ook dit jaar weer een onvergetelijk kerstdiner. Om dit mogelijk te maken zijn ze afhankelijk van donaties. 40 zelfstandig adviseurs van RegioBank starten deze week een crowdfundingsactie via Samen voor de buurt om dit geld op te halen.

Voor € 40 kunnen we mensen zoals Joke al een onvergetelijke avond bezorgen inclusief vervoer, organisatie en diner. Ouderen doen tijdens deze kerstdiners ook weer nieuwe contacten op waarmee zij later nog eens kunnen afspreken of bellen. Zo verbinden we ouderen met elkaar én de samenleving om eenzaamheid tegen te gaan.

Joke wil er ook even uit tijdens de feestdagen

Doneer aan een kerstdiner in jouw buurt

Ook bij jou in de buurt zijn ouderen die een leuke avond verdienen. Daarom worden er tussen 9 en 23 december kerstdiners georganiseerd in heel Nederland. Er is een speciale actiepagina opgericht waar iedereen kan zien waar er een kerstdiner in de buurt wordt georganiseerd en hoe je daaraan kan doneren.

Week voor ontmoeting

Noraly King: leefbaarheidsexpert van RegioBank: “Van 26 september tot 3 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het Ministerie van VWS. Bij RegioBank noemen we deze week liever de Week voor ontmoeting, omdat we geloven dat het draait om het creëren van warme en duurzame contacten in de buurt. Als buurtzame bank zien we de kracht van een buurt waar mensen naar elkaar omkijken. Daarom steunt RegioBank de feestelijke aangeklede kerstdiners met muziek van lokale artiesten, kerstkoren, en/of verhalenvertellers, voor ouderen met een klein sociaal netwerk.

Zo komt RegioBank nog meer in actie

RegioBank is dit jaar betrokken bij verschillende initiatieven. Naast de actie met de kerstdiners. Steken ook medewerkers van RegioBank hoofdkantoor hun handen uit de mouwen voor vrijwilligerswerk; Van soep rondbrengen in de buurt tot wandelingen met ouderen. Daarnaast organiseert een aantal zelfstandig adviseurs van RegioBank ook hun eigen events. Denk hierbij aan lunches en diners, taartenbakken voor de buurt, wandelingen met buurtgenot en een buurtbingo. Uiteindelijk zijn ontmoetingen in de buurt het hele jaar belangrijk. Daarom zetten wij en onze ruim 420 zelfstandig adviseurs ons hier het hele jaar voor in. En dat al 100 jaar lang.

Help ook mee